Om mig

1947 föddes jag på Hällefors BB i Bergslagen. (Gamla sjukhuset är numera rivet och ett nytt byggt alldeles bredvid)

Somrarna när jag var 7 år och 8 år var jag på barnkoloni på Västeräng(s ungdomsgård) nära Medevi i Sverige. Där var jag också på scoutläger (det kallades då juniorläger) alla somrar 1959-1964 en vecka.

8/7 1961 döptes jag i Nyhyttans Adventkyrka och blev medlem i

Nyhyttans Sjundedagsadventistförsamling samma dag. Samma sabbat var det också

nattvardsgudstjänst. Vid fottvagningen var jag med min pappa. Orsaken till att pappa ville det förstod jag när Jakob var döpt och deltog i för nattvardsgudstjänsten (jag var då med Jakob vid fottvagningen!)

Samma år på hösten började jag (och min ett år yngre syster) på samfundets (internat)skola Ekebyholmsskolan
 

1/6 1964 tog vi realexamen där.   

Efter att ha arbetat ett år började jag i gymnasiet hösten 1965 och tog studentenreallinjens biologiska gren (länken till en Wikipediasida med div om studenten) den17/5 1968. Det var det sista året där med studentexamen enligt "gammal modell". Klassen som började hösten 1966 och blev färdiga vår 1969 var enligt det då "nya gymnasiet"  Som väl inte har förändrats allvärden sedan dess?    

Ca 14 augusti 1968 och ett år framåt var jag VTP (Vapenfri TjänstePliktig)  (länken går till lagen om VTP) på Arlanda Efter 2 månaders utbildning i brand- och räddningstjänst blev jag kvar på Arlanda brandkår. Arlanda. Arlanda då och Arlanda nu är som natt och dag! Den dåvarande terminalen ligger numera "halvt begravd" i betong och asfalt. Gamla brandstationen är riven. Likaså "Vingbaren". Det dåvarande trafikledningstornet är borta till fördel för det nuvarande. Brandstation(erna) enligt länken. Där finns förklaringar, bilder m.m.    

                           

28 juli 1974 Gifte vi oss i Jakobstads Adventkyrka ("gamla stället" Skepparegatan på Skata)    

Vi vigdes av pastor Evert Johansson från Slussfors i Sverige.Eftersom en rikssvensk pastor inte hade/har vigselrätt här i Finland var vi till "borgmästaren" några dagar senare. Så "på papperet" står en annan dag än den 28/7! Vi hade bröllopsmiddagen på/i Fäboda kaffestuga.

Vi flyttade till Danmark den 3 augusti och samfundets skola där Vejlefjord Höjere Skole (numera Vejlefjordskolen) där jag började som lärare på högstadiet där och i det nystartade gymnasiets 3G (studentklassen). Vi blev kvar i Danmark i 11 år!

1985 Flyttade vi till Sundby i Svenska Österbotten där jag i tre år var bagare i Sundby Hembageri  tillsammans med en svåger och en dåvarande svägerska till oss.

1988 började jag som lärare på Sursik skola (högstadiet). Lärare i Finland är anställda av kommunerna (för mig Pedersöre kommun) men har samma lön oberoenda var i landet man är anställd. Lönen påverkas av timantal och tjänsteår. Min anställning på Sursik avslutades fr.o.m. 1 juli 2010. Undervisnings(skol)direktör i Pedersöre är Rolf Sundqvist, född 1964 (undervisningsvana endast från lågstadienivå!)

Numer (10/2018) är jag pensionär, 70+.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)